Goriče 2
Golnik
4204
Slovenia
info@stern.si
Facebook Youtube

Inovacija

Spajanje vodovodnih cevi

Montaža cevnega sistema Viega Raxofix je hitra in enostavna. Izvedena je v treh korakih: cev enostavno odrežite, namestite fiting in hladno stisnete. Cevi ni treba umeriti, posnemati robov ali razširiti. Pri montaži boste prihranili do 30 % časa.

 

 

Raksialnost združuje radialne in aksialne prednosti

Raksialna (radialno-aksialna) tehnika hladnega stiskanja je prava novost. Fitingi so oblikovani tako, da radialno gibanje sremenijo v aksialno hladno stiskanje v eni fazi. Fitingi so opremljeni z zanesljivim sistemom SC-Contour, ki zagotavlja, da je vsako nehote izpuščeno stiskanje opazno že pri preverjanju tesnosti ali polnenju naprave. 

 

 

Spajanje vodovodnih cevi

 

Poveča pretok, poveča ekonomičnost

Visoka gospodarnost je ena izmed odlik sistema Raxofix. To tehniko omogočajo fitingi iz rdeče litine Raxofix, optimirani za zmanjšanje tlačnih izgub in opremljeni z oporniki iz PPSU. Brez O-obročev je mogoče izdelati homogene spoje, primerne za umetne mase in kar najmanjšim zožanjem prereza.

 
Na ta način je mogoče doseči pretočne lastnosti, ki običajne cevne sisteme iz umetnih mas na trgu bistveno prekašajo. Primerjava vrednosti zeta (količnikov upora) jasno prikazuje razliko. V praksi to pomeni, da je mogoče napeljave Raxofix pri najmanj enaki zmogljivosti v številnih primerih v etaži mogoče položiti v dimenziji 16 mm, običajne napeljave pa je treba pogosto dimenzionirati večje.